Jeg kan ikke få en diagnose og er kommet i jobafklaringsforløb, hvad kan jeg gøre?

02-05-2024

Spørgsmål:

Hej 

Jeg står i den situation at der blevet fundet en tumor mellem rygsøjlen og hjernestammen og i det den sidder der hvor den sidder tør man ikke tage en prøve af den så skal scannes hver 6 måned for at holde øje med den. De ved ikke hvad det er da de ikke kan tage en prøve. i det der ikke er en diagnose som sådan grundet de ikke kan tage en prøve står vi nu i en ny verden som føles som et står venteværelse til den næste scanning og svar. Og der ikke meget viden eller støtte da jeg ikke passer ned i en kasse. Jeg har samtidig fået diagnosen fibromyalgi som jeg er sygemeldt med og venter på at komme videre på Smertecenter. De mener dog det ikke er de bedste forudsætninger til at starte ved dem grundet stressen og alt det der fylder med tumoren. Og ville høre om der noget jeg kan gøre om der noget støtte til at forstå noget mere omkring det her.

Det har været et forvirrende forløb på sygehuset ind til nu og sket mange fejl også på sygehuset så det hele er lidt meget. Smertecenter mener jeg skal undgå stress og finde ro. Og kommunen presser på fordi de vil have mig videre. Er lige gået over på jobafklaring forløb. Sygehuset sagde jeg kunne prøve og kontakte jer for at se om der var noget her. 

Svar: 

Kære spørger 

Jeg kan godt forstå, hvis det føles som om, du er faldet ned mellem to stole. Pga. tumors placering kan man ikke diagnosticere dig, og pga. den manglende diagnose kan kommunen ikke forlænge sygedagpengene og har i stedet tilbudt dig et jobafklaringsforløb.  

Under jobafklaringsforløbet skal du sammen med en sagsbehandler lave en plan for din tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Planen skal indeholde en tværfaglig, helhedsorienteret indsats, som skal tage udgangspunkt i blandt andet dine behov og dit helbred. Det betyder, at jobcentret naturligvis skal tage hensyn til både din fibromyalgi og din tumor. Hvis det vurderes, at du har komplekse problemstillinger, dvs. at der er tale om andre problemstillinger end de helbredsmæssige, kan jobcentret tilbyde dig et ressourceforløb, måske med henblik på afklaring til fleksjob.  

Umiddelbart tænker jeg ikke, at man ud fra det foreliggende kan vurdere, om du skal have det ene eller det andet forløb, og jeg kan desværre ikke foreslå dig andet, end at du samarbejder med jobcentret om at lave den for dig bedst mulige plan. Jeg håber, du har en god praktiserende læge, som kan støtte dig i forløbet.  

Jeg ønsker dig helt og lykke og god bedring. 

Bedste hilsner 
Bente Toth Mouritzen 
Socialrådgiver 

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Bente Toth Mouritzen er tilknyttet HjernetumorForeningen og svarer på spørgsmål om dine rettigheder som patient eller pårørende. 

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen.

Send dit spørgsmål til vores eksperter