Jim Carrey

29-03-2022
Skrevet af Charlotte Eldrup, hjernetumorpatient.

”Hej Jim,” siger jeg hver morgen inde i mig selv, når jeg møder op på stråleafdelingen til min maske. Det er august 2013. De sidste ti år har været en periode med årlige/halvårlige scanninger, hvor jeg på mange måder har følt, at jeg har levet på kanten af livet.

Det lille stykke af knuden, som de måtte efterlade ved operationen i 2003, da den havde indvækst til den største hjernevene, sinus sagittalis, er vokset ud og blevet til to nye knuder. Man vil stråle dem i håb om at stoppe væksten. Jeg skal stråles i hverdagene i otte uger. I weekenderne har jeg fri.

”Charlotte, vi skal have lavet en maske til dig. Vi lægger dette stykke net med huller i i varmt vand og efterfølgende på dit ansigt, så vi kan forme det efter dit ansigt. Du kan trække vejret igennem det, og det er ikke varmere, end at det føles okay for dig.” 

De var virkelig søde på stråleafdelingen. Jeg var nervøs, og det hele skulle bare overstås. ”Når du kommer ind til stråling, lægger vi masken på dit ansigt og spænder den fast, så du ikke kan rykke dit hoved. Det er vigtigt, at du ligger helt stille, så strålingen er præcis.” Det lyder fornuftigt, tænker jeg.

Jeg er godt klar over, at jeg på den ene eller anden måde er nødt til at blive gode venner med den maske. Jeg har en lille smule klaustrofobi, og tanken om at være spændt fast, er absolut ikke rar. Jeg tænker længe over, hvad jeg kan gøre, og min maske bliver døbt Jim efter Jim Carrey i filmen ”The Mask”. 
 
Læs hele Charlottes fortælling i bogen ”Hjernetumorfortællinger”. 

Vil du gerne købe bogen?
Forside Hjernetumorfortællinger

Bogen "Hjernetumorfortællinger - Når livet slår knuder" kan bestilles hos din lokale boghandler eller hos online boghandlere.

Vejledende udsalgspris er 249 kr.

Find bogen online