Efter min mands operation for to uger siden, har han ændret personlighed og har intet filter. Er det en permanent hjerneskade eller en fase?

07-10-2021

Spørgsmål:

Hej

Min mand blev opereret for en menigiom grad 2 på 3,6 x 2,9 cm på højre ydre side for ca. to uger siden. Han får også epilepsi medicin, morfin etc.

Jeg oplever desværre, at han ændret personlighed i form af, at han ingen filter har, agressiv, taler rigtig meget.. Er det er permanent hjerneskade eller en fase?

Svar:

Da det er meget kort tid efter din mands operation, er det endnu for tidligt at udtale sig, om der er tale om en permanent hjerneskade, eller det blot er en forbigående hjernepåvirkning.

Der kommer ofte hævelse (kaldet ødem i lægesprog) af den del af hjernen, der har ligget op mod meningeomet, når det fjernes. Dette påvirker hjernefunktionen, og da hævelsen med tiden forsvinder, bedres hjernefunktionen også oftest over tid.

Som en tommelfingerregel kan man efter et år rimeligvis regne med, at det ikke bedres yderligere.

Mvh
Bo Halle, neurokirurg

Ord du ikke forstår?

Er du stødt på ord, du ikke forstår, kan du måske finde svar i ordlisten

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen. 

Send dit spørgsmål til vores eksperter

Hjernetumorer er forskellige

Der findes forskellige typer hjernetumorer, og de behandles forskelligt. Symptomerne afhænger af, hvor tumoren sidder.

Få mere at vide om hjernetumorer

 
Tilmelding nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig