Hvilke rettigheder har man som patient med en hjernetumor grad 4?

07-09-2020

Spørgsmål:

Hej Bente.. Hvilke rettigheder har man som patient med en hjernetumor grad 4?

Svar: 

Kære spørger 

Du spørger hvilke rettigheder, du har. Jeg går ud fra, du mener i forhold til sociale rettigheder - specielt i forhold til forsørgelse. 

Jeg kan se, du er nydiagnosticeret, så det er lidt vanskeligt for mig at svare på, hvad dine rettigheder er på nuværende tidspunkt. Med en grad 4 er det dog en alvorlig situation, så jeg håber, du har fået tilbudt behandling, hvis det er muligt.  

Du har ret til sygedagpenge i 22 uger, hvorefter kommunen skal vurdere, om der kan ske forlængelse, eller der eventuelt skal rejses sag om førtidspension. Hvis du lider af en livstruende alvorlig sygdom (hvilket jeg vurderer, at du gør), kan kommunen forlænge dine sygedagpenge ubegrænset. Hvis der i stedet bliver rejst sag om førtidspension, skal du vide, at man som gift eller samlevende bliver modregnet pga. ægtefællens indkomst. Kommunen har pligt til at rådgive dig og til at vælge den løsning, der er økonomisk mest fordelagtig for dig. Jeg vil samtidig råde dig til allerede nu at kontakte dit pensionsselskab og undersøge, om du har en supplerende førtidspension hos dem. De kan ligeledes udbetale forsikring for kritisk sygdom, såfremt du har sådan en.  

Du er naturligvis velkommen til at skrive igen, hvis du har yderligere spørgsmål. 

Bedste hilsner
Bente Toth Mouritzen, socialrådgiver

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Bente Toth Mouritzen er tilknyttet HjernetumorForeningen og svarer på spørgsmål om dine rettigheder som patient eller pårørende. 

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen.

Send dit spørgsmål til vores eksperter

 
Tilmelding nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig