Hvordan får jeg aktindsigt i min fars journal efter hans død? 

28-07-2022

Spørgsmål:

Hej Bente

Jeg har fuldmagt til min fars journal og har i hele hans forløb fulgt med via den i forhold til, hvad lægerne har skrevet og resultater. Men efter hans død, har de fjernet min adgang.  

Hvordan får jeg adgang til hans journal igen med henblik på klagesag af udredningsforløbet? Jeg har fuldmagt og forstår derfor ikke, at adgangen er fjernet.  

Svar: 

Kære spørger 
 
Når du skriver, at du har fulgt med i din fars journal tænker jeg, at du har haft adgang til hans sundhedsjournal. Denne tilgås ved hjælp af nemID, som spærres ved dødsfald. Det er årsag til, at du ikke længere har adgang ad denne vej.  

Derudover er det sådan, at en fuldmagt som udgangspunkt bortfalder, når fuldmagtsgiver dør. Du har derfor heller ikke adgang via denne mulighed. 

Hvis du ønsker at klage over udredning eller lign., gør du det via Styrelsen for Patientklager. Styrelsen sørger for indhentning af alle oplysninger, og der træffes ingen afgørelser, før du er blevet forelagt det indhentede materiale. Du kan eventuelt få hjælp af en patientvejleder i din region. 
 
Med venlig hilsen 
Bente Toth Mouritzen 
Socialrådgiver 

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Bente Toth Mouritzen er tilknyttet HjernetumorForeningen og svarer på spørgsmål om dine rettigheder som patient eller pårørende. 

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen.

Send dit spørgsmål til vores eksperter

 
Tilmelding nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig