Spørgsmål og svar om hjernetumorer

Hvad betyder "ikke MGMT methyleret 3 procent"?

29-11-2021
Overlæge Bo Halle fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Efter fjernelse af et Meningeom har jeg nu brandvarme fødder, når jeg går i seng og kan ikke sove. Hvad kan jeg gøre?

29-11-2021

Jeg har fået stråler, men mit meningeom kan ikke fjernes. Hvad gør jeg, hvis det begynder at vokse igen?

17-11-2021

Ud af alle hjernetumorer i Danmark - hvor mange er da kræft, og hvor mange er ikke-kræft?

01-11-2021
Neurokirurg Bo Halle fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Jeg har fået et uheldigt placeret meningeom ved den kranio-cervikale overgang. Hvem er de bedste på feltet i Danmark eller udlandet, og får jeg varige mén?

01-11-2021

Min hjernetumor er vokset lidt, og jeg har epilepsi. I morges vågnede jeg med nye ryk i overlæben - bør jeg kontakte neurokirurgisk afdeling?

01-11-2021
Neurolog Janne Friedrich fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Jeg har fået den sjældne diagnose Mixed Glioneuronal Tumor. Kan I fortælle mig noget om diagnosen og behandlingen?

08-10-2021

Efter min mands operation for to uger siden, har han ændret personlighed og har intet filter. Er det en permanent hjerneskade eller en fase?

07-10-2021

Vores søn skal opereres og have stråling. Hvordan påvirker stråling immunforsvaret, og bør han vaccineres mod Covid-19?

07-10-2021
Kræftlæge Søren Møller fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Jeg har haft spændingshovedpine i mere end en måned. Kan det være en hjernetumor?

07-10-2021

Min kirurg siger, det er positivt, det er et meningeom - men bliver det til kræft?

24-09-2021

I beskrivelsen fra min senest MR-scanning står der "fortsat inflammatoriske forandringer". Er det normalt, at inflammation flytter sig?

23-09-2021

Kan du fortælle mig om den sjældne hjernetumor, hæmangiopericytom?

16-09-2021

Min mand er 9 måneder efter operation stadig lam i benet - er der håb om genoptræning? Og er meningeom grad 2 kræft?

01-09-2021

Min far har et glioblastom og kan ikke få mere behandling. Hvordan får vi en second opinion?

20-08-2021

Hvilke kriterier og krav findes der lovmæssigt for udredning, behandling osv. af hjernehindetumorer?

19-08-2021

Neurokirurgerne vil ikke operere min far, der har en glioblastom. Kan vi få en vurdering fra et andet hospital?

19-08-2021

Jeg har læst om behandling med Gammakniv i Norge. Anvendes det i Danmark, eller er der planer om det?

19-08-2021

Jeg har føleforstyrrelser i højre side af ansigt efter bortoperation af et schwannom. Forsvinder det, og hvad er tidshorisonten?

16-07-2021

Ved man, hvorfor patienter med lavgradstumorer, som er fjernet kirurgisk, nogen gange får vækst efter 2 år - andre gange efter 10 år?

16-07-2021

Jeg har et oligodendrogliom - skal jeg være bekymret for mere vækst under en graviditet?

16-07-2021

Jeg har læst om Laser interstitiel termisk terapi på Rigshospitalet - hvorfor kan det ikke anvendes på flere patienter?

15-07-2021

Min svigermor har et glioblastom grad 4. Operation eller kemo tilbydes ikke, og stråler anbefales ikke. Kan man intet gøre?

29-06-2021

Hvor finder jeg en neuropsykolog med ydernummer, som tilbyder samtaleterapi til pårørende?

17-06-2021
Neuropsykolog Christina Malling Engelmann fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Min svigermor er til udredning for noget i hjernen. Hvad kan min kæreste gøre, og hvordan støtter jeg ham bedst?

31-05-2021
HjernetumorForeningens socialrådgiver Bente Toth Mouritzen har svaret på dette spørgsmål.

Jeg er 23 år, har været meget svimmel og har fortsat rigtig meget hovedpine - skal jeg kontakte min læge?

12-05-2021

Jeg er sund og rask, men døjer bl.a. med svimmelhed og hørenedsættelse - bør jeg kontakte min læge?

28-04-2021

Min mands glioblastom er vokset, og vi skal nu selv vælge mellem behandlingerne - Avastin eller Lomustin?

21-04-2021

Jeg har en glioblastom og har ikke fået behandling. Hvor lang levetid har jeg tilbage?

21-04-2021

Jeg er snart færdiguddannet. Hvor meget skal jeg oplyse om min sygdom (astrocytom) i jobsøgningen?

20-04-2021

Resultater pr. side