Spørgsmål og svar om hjernetumorer

Hvad er den forventede levetid, når man har fået konstateret glioblastom, og hele tumoren er fjernet ved operationen?

16-09-2020
Kræftlæge Søren Møller fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Jeg er operet for astrocytom gr. 2. Hvad er chancen for at blive rask?

08-09-2020
Neurokirurg Bo Halle fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Hvilke rettigheder har man som patient med en hjernetumor grad 4?

07-09-2020
HjernetumorForeningens socialrådgiver Bente Toth Mouritzen har svaret på dette spørgsmål.

Operation har gjort ham halvsidigt lammet, og udsigterne er ikke gode. Hvad er hans muligheder fremadrettet, og hvad kan vi som pårørende gøre?

07-09-2020

Jeg havde altid trykken i hjernen, når jeg kørte under en højspændingsmast. Efter operationen er det væk, og det niver i hjernen - hvorfor?

26-08-2020

Hvornår må jeg flyve igen efter operation af meningeom?

26-08-2020

Jeg har fået meningeom og min mand har alzheimers. Hvor kan vi få hjælp?

25-08-2020

Har mit meningeom betydning for min Chiari malformation?

11-08-2020

Er overlevelsen ved glioblastom bedre, når tumoren sidder i tindingelappen?

11-08-2020

Hvornår indtræder virkningen af strålebehandling på hjernemetastaser?

07-08-2020

Hvor hurtigt skal behandlingen af glioblastom starte, og hvor lang tid har man generelt igen i et sådan forløb?

17-07-2020

Hjælper behandling med avastin og irinotecan på en glioblastom grad 4, og er den kun livsforlængende?

06-07-2020

Hvor lang levetid har man med en glioblastom grad 4, når man har haft to tilbagefald?

13-06-2020

Hvad sker der med min livsforsikring, hvis jeg får udbetalt min pension som 60-årig?

10-06-2020

Der er fundet ny vækst i min tumor, og jeg er anbefalet at blive opereret igen. Har jeg ret til en ny sygedagpenge-periode?

08-06-2020

Min mand blev opereret for to måneder siden, og jeg har svært ved at få det til at passe med mit arbejde. Kan vi søge økonomisk kompensation?

01-06-2020

Jeg fik for 20 år siden konstateret en svulst i hjernen. Kan den have sammenhæng med mine smerter i dag?

29-05-2020

Jeg havde en hjernetumor som barn og har haft det svært med indlæring, men har ikke fået hjælp. Kan du kontakte min kommune?

20-05-2020

Er det farligt for mig at blive gravid, når jeg har en hjernetumor grad 2?

20-05-2020

Skal jeg blive hjemme fra mit arbejde pga. risiko for corona, når jeg får kemo?

13-05-2020

Kan det være en hjernetumor, hvis det strammer, når man griner?

06-05-2020

Hvorfor spiser jeg så meget sukker efter behandling af hjernetumor?

27-04-2020

Min kæreste er behandlet for astrocytom og går nu meget dårligt. Er enden nær?

20-04-2020

Min svimmelhed bliver hele tiden værre, men lægerne kan ikke hjælpe. Hvad gør jeg?

17-04-2020

Kan en lungebetændelse give lungekræft?

06-04-2020

Hvilke symptomer skal jeg være opmærksom på ift. progression af en hjernesvulst?

04-04-2020

Opstår der altid væske ved en glioblastom grad 4? Og er det et tegn på, at tumoren vokser?

06-03-2020

Min mand har udviklet hjernemetastaser - er fryseterapi en mulighed og med hvilke konsekvenser?

06-03-2020
Hjernekirurg Bo Halle fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Kan man få hjælp til at klare dagligdagen, hvis man ikke kan klare det selv pga. en hjernetumor?

17-02-2020

Resultater pr. side