Min datter har migræne efter operation for meningeom, men ventetiden til hovedpineklinikken er lang. Hvad gør hun indtil da?

26-04-2022

Spørgsmål: 

Jeg skriver på vegne af min datter.

Hun fik fjernet en meningeom i 2015. Operationen gik fint, sagde kirurg. Diverse bivirkninger siden, så hun er på førtidspension. Værst er migrænen, som er der hver dag. Utallige besøg hos vagtlæge, hvor morfinsprøjte hjælper. Diverse forskelligt migræne medicin uden effekt. Neurologen har nu henvist til hovedpineklinik i Glostrup - 2 års ventetid, med henblik på at afprøve Ayomi indsprøjtning.

Hvad gør hun indtil da, er ved at opgive. HJÆLP

Svar:

Meningeomer eller operationer for meningeomer udløser sjældent hovedpine/migræne, og det er ofte ikke sikkert, om der er en reel sammenhæng eller tilfældig sammenfald, da hovedpine og migræne forekommer hyppigt. Jeg går ud fra, at der er taget kontrol skanninger af hjernen. 

Derefter bør hovedpine/migræneudredning foregå som ved alle andre patienter. Det vigtigste i første omgang er, at der bliver stillet den rigtige diagnose, dvs der skal være sikkerhed for hvilken hovedpineform det drejer sig om.

Det er rigtig, at der tilbydes behandling til kronisk migræne i udvalgte situationer med såkaldte CGRP-antistoffer, f. eks. Aimovig. Behandlinger har indtil for kort tid siden været forbeholdt hovedpineklinikken Glostrup, men bliver nu tilbudt på neurologiske afdelinger i hele landet. Afhængig af i hvilken region din datter bor, kan hun henvises til en af de nye hovedpineklinikker, der delvis har ganske kort ventetid. Jeg vil anbefale, at du tager kontakt til din neurolog og beder om henvisningen til et af disse klinikker.

Med venlig hilsen
Janne Friedrich, neurolog

Ord du ikke forstår?

Er du stødt på ord, du ikke forstår, kan du måske finde svar i ordlisten

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen. 

Send dit spørgsmål til vores eksperter

Hjernetumorer er forskellige

Der findes forskellige typer hjernetumorer, og de behandles forskelligt. Symptomerne afhænger af, hvor tumoren sidder.

Få mere at vide om hjernetumorer