Anmeldelser og omtaler af "Hjernetumorfortællinger"
Lektørudtalelse, Danske Biblioteker:
De ret forskellige tekster fortæller lige så forskellige sygehistorier, men fælles er et åbent, vedkommende og ærligt udtryk. Der er meget kærlighed og sorg på disse sider, og bogen giver et godt indblik i, hvordan livet kan se ud, når man selv eller en nærtstående har fået en alvorlig diagnose. Og den kan inspirere til selv at gå i gang med terapeutisk skrivning, for skrivementoren giver også råd til dette.
Du kan læse hele lektørudtalelsen på bibliotek.dk.
Hjerneskadet, nr. 2, juni 2022:
Bogen er med sine små fortællinger og sit smukke sprog en fornøjelse at læse. Så fuld af håb, desperation og sorg uden nogensinde at dvæle ved selvmedlidenhed eller skyld – men ved at fortælle indlevende om alt det, der var lykkeligt, og alt det, der var og er svært.
Magasinet Psykologi:
Hjernetumorfortællinger er en gribende og ærlig samling af personlige historier om, hvordan det føles at miste en del af sig selv, og om at miste ens nærmeste – eller leve videre med en større eller mindre hjerneskade. Ofte tænker vi over vores egen livshistorie, når vi læser andres. De selvbiografiske beretninger i bogen kan starte vigtige og svære samtaler i hjemmene, med pårørende og syge, og hos sundhedsvæsenet.
Jacob Birkler, filosof, medlem af Det Etiske Råd, skriver i forordet:
Bogen handler ikke kun om sygehistorier, men om livsfortællinger, hvor sygdom er med. Det er fortællinger, som udtrykker stor åbenhed såvel som ærlighed, så læseren kommer tæt på livet, som det leves, når en hjernetumor er et vilkår.
Niels Frid-Nielsen, kulturjournalist og forfatter:
Jeg har læst alt, hvad jeg kunne få fat i om hjernetumorer, fiktion såvel som faglitteratur. Alligevel oplever jeg “Hjernetumorfortællinger” som en gave, der sætter min oplevelse af sygdommen i nyt perspektiv. Med hjernetumoren kommer også nye ord og begreber ind i ens liv: "Følelsesforstyrrelser" når man får mærkelige, uforståelige mentale udfald. "Forskudssorg" når man går og bekymrer sig om resultatet af en MR-scanning. "Ventesorg" når man ved, at man vil gå bort med hjernetumoren. Bogen er hjertevarm og minder om, at selv en livstruende sygdom kan føre til håb og fornyet glæde ved livet.
Rikke Struve, pårørende-ekspert, stifter af Pårørendeklubben og vært på podcasten “Vi er alle pårørende”:
En rørende, autentisk og meget sårbar bog. Alle forfattere er vanvittigt modige, de deler åbent deres personlige historier. At der er historier fra ramte, pårørende og faktuel viden fra fagprofessionelle gør det til en meget anbefalelsesværdig bog. Det skaber en helhed at have alle tre vinkler med. Det er min erfaring, at vi med åbenhed forebygger belastningsreaktioner hos både ramte og pårørende og det bidrager denne bog så fint med.
Else Marie Jonsson, sygeplejerske og sundhedspædagog:
Denne bog vil jeg anbefale i en pårørendegruppe, jeg er gruppeleder for. Der er mange lighedspunkter til andre hjernelidelser, og de pårørende gennemgår nogenlunde det samme. TAK for denne fine bog.
Vil du gerne købe bogen?
Bogen "Hjernetumorfortællinger - Når livet slår knuder" kan bestilles hos din lokale boghandler eller hos online boghandlere. Vejledende udsalgspris er 249 kr.
Find bogen online