Jeg føler mig taknemlig over at have levet i 27 år

23-06-2022
Nivi Poulsen Nivi Poulsen fra Horsens er medforfatter til bogen ”Hjernetumorfortællinger”, der er blevet til i et unikt skriveprojekt med 23 personlige fortællinger om menneskers møde med en hjernetumor.

Læs IBTA's nyhedsbrev maj 2022

07-06-2022
IBTA's nyhedsbrev Især for patienter med meningiom er opslaget ’Help improve future meningioma research’ interessant. The COSMIC Project vil gerne høre fra dig.

Pia Overgaard fra Roskilde blev ramt af en hjernetumor, da hun var 55 år. Nu er hun medforfatter til ny bog.

24-05-2022
Pia Overgaard Pia Overgaard er medforfatter til bogen ”Hjernetumorfortællinger”, der udkom 29. marts og er blevet til i et unikt skriveprojekt med 23 personlige fortællinger om menneskers møde med en hjernetumor.

Læs IBTA's nyhedsbrev april 2022

09-05-2022
IBTA's nyhedsbrev Vidste du, at maj måned i en del lande er en måned, hvor opmærksomheden rettes specielt mod hjernetumor. Det gøres under mottoet: ”Going grey in May”

Læs IBTA's nyhedsbrev marts 2022

01-04-2022
IBTA's nyhedsbrev I dette nyhedsbrev fra IBTA, som er vores fælles internationale organisation, kan du læse, hvordan vi deltager i et internationalt samarbejde om at hjælpe kræftramte i Ukraine.

Hjertevarme hjernetumorfortællinger

29-03-2022
Boganmeldelse af Niels Frid-Nielsen.

Nyt fra IBTA: Podcast om hjernetumor

15-03-2022
IBTA's nyhedsbrev Hør podcast om hvordan musikken hjalp norske Christine Hals til følelsesmæssigt at klare tabet af hendes stedfar og finde håb i den mørkeste tid.

Ny bog med personlige hjernetumorfortællinger

11-03-2022
"Hjernetumorfortællinger - Når livet slår knuder" indeholder 23 personlige fortællinger om mødet med hjernetumor. Livshistorierne er skrevet af både hjernetumorramte og pårørende. Det er unikt at få et indblik i begge sider

Gravid med hjernetumor: - Nohr er vores lille mirakelbaby

14-02-2022
Ann Louise var kun få uger henne, da lægerne fandt en seks centimeter lang tumor i hendes hjerne. Det satte hende i et næsten ubærligt dilemma: Skulle hun beholde barnet, hun så brændende ønskede sig – eller sætte sit eget helbred først? Hun valgte det første. Og lykkeligvis fik hun hjælp fra uventet kant.

Læs IBTA's nyhedsbrev januar 2022

03-02-2022
IBTA's nyhedsbrev Vidste du, at der findes et internationalt charter om hjernetumorpatienters rettigheder? Hjernetumorforeningen har ligesom mange andre lande tilsluttet sig charteret.

Læs HjernetumorForeningens nyhedsbrev januar 2022

24-01-2022
HjernetumorForeningens nyhedsbrev Netværksgrupperne i Aarhus er aktive igen, og der er nu hjernetumorfortællinger på vej i bogform.

Læs IBTA's nyhedsbrev december 2021 med nytårshilsen til os alle

10-01-2022
IBTA's nyhedsbrev Læs blandt andet annonceringen af HjernetumorForeningens 9 videofilm, som nu er tilgængelige internationalt med engelske undertekster.

Læs IBTA's nyhedsbrev oktober 2021

24-11-2021
IBTA's nyhedsbrev Nu kan du følge en helt ny podcast serie, der oversat til dansk har titlen: "En hjernetumor og mig – en rejse med inspiration, personlige historier og håb"

Det er ikke altid stress

19-11-2021
HjernetumorForeningens nyhedsbrev HjernetumorForeningen fik for et par år siden trykt et postkort med forsideteksten “Det er ikke altid stress”.

Læs HjernetumorForeningens nyhedsbrev november 2021

19-11-2021
HjernetumorForeningens nyhedsbrev Karen Risgaard har haft et travlt efterår med oplæg om HjernetumorForeningen for forskere, sygeplejersker og læger. Deltag i webinar med fysioterapeuten Anders Hansen og læs om aktuelt forskningsprojekt.

Livet skal leves

11-11-2021
Hvert efterår inviterer HjernetumorForeningen til et weekendseminar med titlen ”Når livet slår hårdt – udfordring og mestring”.

Omsorgsperson eller ægtefælle?

04-11-2021
“Hvor går I hen med jeres problemer?” spørger Dan. Dan er gift med Lotte, som har en hjernetumor. Han er mødt op i en netværksgruppe for pårørende for at snakke med andre pårørende i samme situation.

Tilbage til arbejdet, eller...

28-10-2021
Mange mennesker oplever, at en stor del af deres identitet er forbundet med deres arbejde, og både fra en selv og fra samfundets side er der også en forventning om, at man er i arbejde og yder sit bidrag til velfærdssamfundet.

Teenageliv med en syg forælder

21-10-2021
Når en forælder bliver alvorligt syg, rammer det også børn og unge i familien. Deres livssituation ændrer sig og angsten for at miste deres syge mor eller far skaber utryghed.

Angst, depression og epilepsi efter operation for meningeom

19-10-2021
Dansk resumé af forskningsartikel: “Impact of meningioma surgery on use of antiepileptic, antidepressant, and sedative drugs: A Swedish nationwide matched cohort study”

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 108

Tilmelding nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig