Fra Frid: Ulighed i sundhedsvæsenet

31-03-2020
Det siges, at det var de rige, der bragte coronavirus hjem fra deres skiture i alperne, men at det er de fattige, gamle og udsatte, der nu er indlagt med virus på de intensive afdelinger på vores hospitaler.

Læs HjernetumorForeningens nyhedsbrev marts 2020

26-03-2020
HjernetumorForeningens nyhedsbrev I HjernetumorForeningens ottende nyhedsbrev kan du bl.a. læse formandens ord om ulighed i diagnosticering, behandling og rehabilitering, men også om den mangel på forståelse mange desværre møder på jobcentrene.

Coronavirus: Sådan forholder du dig som kræftpatient

13-03-2020
På billedet ses en håndvasknings-situation med hænder, der skyller sæbe af under rindende vand. Har du kræft, bør du være særligt opmærksom på at følge myndighedernes anbefalinger for særlige risikogrupper. Vi opfordrer dig til at kontakte din behandlende afdeling eller læge, hvis du er i tvivl, om der gælder særlige forholdsregler for dig, så du beskytter dig selv bedst muligt mod smitte.

’Netværkssamtalen gjorde det lettere at bede om hjælp’

12-03-2020
Da Lars Mikkelsen fik konstateret en hjernetumor, tilbød Aarhus Universitetshospital en samtale for hele hans netværk. Her fortalte læger og sygeplejersker om sygdommen, og alle kunne stille spørgsmål. Samtalen gjorde det langt lettere at klare hverdagen for Lars og hans kone Kirsten. HjernetumorForeningen er begejstrede og så gerne initiativet udbredt til hele landet.

20 patientforeninger modtager Kræftens Bekæmpelses hæderspris

14-02-2020
20 patientforeninger modtager Kræftens Bekæmpelses hæderspris HjernetumorForeningen var én af de 20 foreninger, der 4. februar 2020 modtog hædersprisen for deres store og betydningsfulde indsats for kræftpatienter og pårørende i alle dele af kræftforløbet.

Vidensdeling for fagprofessionelle om patientforløb i Region Nord

15-01-2020
Temaeftermiddag i Aalborg om hjernetumorpatientens forløb gennem hospitalssystemet og den videre opfølgning regionalt og kommunalt i Region Nordjylland

Læs HjernetumorForeningens nyhedsbrev januar 2020

03-01-2020
HjernetumorForeningens nyhedsbrev I HjernetumorForeningens syvende nyhedsbrev kan du bl.a. læse om Hjernetumordagen 2020 og formandens nytårshilsen.

Læs HjernetumorForeningens nyhedsbrev november 2019

19-11-2019
HjernetumorForeningens nyhedsbrev I HjernetumorForeningens sjette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om formandens tur til IBTA-konferencen i Washington, forskning i ny effektiv behandlingsstrategi på OUH og kommende spændende arrangementer.

Læs formandens beretning om årlig hjernetumorkonference i Washington

19-11-2019
Fra den 9. til den 12. oktober deltog jeg i et seminar arrangeret af International Brain Tumor Alliance - IBTA. Seminaret blev afholdt i Washington D.C., hvor 98 personer fra 25 lande deltog.

Kan velkendt medicin blive ny behandling af kræft?

28-08-2019
Hver gang man støder på videnskabelige artikler om glioblastom, fremhæves kræftformens aggressivitet og høje dødelighed, og det på trods af teknologiske fremskridt inden for kirurgi, stråling og kemoterapi...

Læs HjernetumorForeningens 5. nyhedsbrev

28-08-2019
HjernetumorForeningens nyhedsbrev I HjernetumorForeningens femte nyhedsbrev kan du bl.a. læse om det nye pakkeforløb for hjernekræft og om Patientforeningernes Dag.

Nyt pakkeforløb ved mistanke om kræft i hjernen

15-08-2019
Pakkeforløb for primær hjernekræft Hvilke undersøgelser skal du igennem, hvis der er mistanke om, at du har kræft i hjernen? Og hvilke behandlinger skal du have tilbud om?

Læs HjernetumorForeningens 4. nyhedsbrev

28-06-2019
HjernetumorForeningens nyhedsbrev I HjernetumorForeningens sommernyhedsbrev kan du bl.a. læse vores lykønskning til den nye sundhedsminister Magnus Heunicke og læse en anbefaling af en praktisk app til patienter.

Fra Frid: Sundhedsreformen er kørt af sporet

13-02-2019
Regeringens stort anlagte, længe ventede udspil til sundhedsreform fuser ud som gassen af en slatten ballon.

Region Midtjylland stopper med at bruge Avastin til behandling af hjernetumorer

24-01-2019
Midtjylland vil som eneste region ikke længere finansiere Avastin-behandling til patienter med hjernetumorer. Det har fået Dansk Neuro-Onkologisk Gruppe til at sende bekymringsbreve til Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.

I ønskes alle et godt nytår!

01-01-2019
Hjernetumorforeningen ønsker alle et godt nytår. Læs formandens nytårshilsen.

Fra Frid: Sundhed handler om mennesker mere end struktur!

06-11-2018
Sundhedsreformen bør handle om mennesker, ikke om struktur. Det skriver Hjernetumorforeningens ambassadør, Niels Frid, i dette blogindlæg:

Fra Frid: Peter Høeg udfordrer lægevidenskaben

11-09-2018
Hjernetumorforeningens ambassadør læser Peter Høegs nye roman ind i en sundshedspolitisk sammenhæng og efterlyser hjernescannere, der tager hensyn til menneskelige følelser.

Forskere finder årsag til modstandsdygtige hjernekræftceller

16-08-2018
Resistens – eller modstandsdygtighed – er et stort problem i kræftbehandling. Ikke mindst hos patienter med hjernekræft af typen glioblastom, hvor kræftcellerne kan blive modstandsdygtige over for lægemidlet Avastin. Ny forskning, støttet af Kræftens Bekæmpelse, giver nu en større forståelse af, hvordan det sker.

Fra Frid: 10 gode grunde til at droppe Sundhedsplatformen

31-07-2018
Læs HjernetumorForeningens ambassadør Niels Frid's blogindlæg om Sundhedsplatformen.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 47

Tilmelding nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig