En solstrålehistorie: Familiefar rammes af astrocystom

05-07-2021
Skrevet af en pårørende til en hjernetumorpatient med diagnosen astrocystom.

En lille solstrålehistorie 

I 2007 var min mand 33 år, frisk og rask far til vores  to børn, på det tidspunkt 4 og 1 1/2 år. Han havde klaget lidt over øget træthed i en kortere periode og snakkede om, at hvis ikke snart det blev bedre, måtte han vist en tur omkring lægen.

Så langt nåede han ikke, for få dage efter vågnede jeg om natten ved, at han lå i sengen med et krampeanfald. Han blev kørt med ambulance til undersøgelse, og de fandt allerede på første scanning to mindre tumorer i venstre frontallap. Dagen efter blev han undersøgt på Aalborg Sygehus og yderligere scannet i både hoved og hele kroppen.

Inden for en uge fra krampeanfaldet blev han opereret, hvor det lykkedes dem at fjerne alt synlig tumor, som efterfølgende blev diagnosticeret som en astrocystom grad 3. Vi blev ikke efterladt med mange forhåbninger om, at vores børn ville vokse op med en far. Han blev efterfølgende behandlet med 31 gange strålebehandling. Det første år var vi til kontrol hver tredje måned, og efter første år har han gået til kontrol hvert halve år. 

Deres forudsigelser om min mands fremtid har ind til videre ikke holdt stik. Han lever i stærkeste stil, uden tilbagefald og uden men på 14. år efter krampeanfald. 

Fortæl din historie - den kan måske hjælpe andre

Uanset om du er patient eller pårørende, vil vi gerne opfordre til, at du sender din personlige historie. Den kan måske hjælpe andre i samme situation.

Fortæl din historie om hjernetumor

Vi har netværksgrupper, hvor du kan møde andre

Vores vigtigste opgave er at hjælpe patienter med hjernetumor og deres pårørende. Vi har derfor netværksgrupper for både patienter og pårørende flere steder i landet.

Find en netværksgruppe i nærheden af dig