Seminar - Når livet slår hårdt

12-09-2023
HjernetumorForeningen afholder weekendseminar for hjernetumorramte og deres pårørende d. 28. - 29. oktober 2023.

Mød andre 

“Det er altid godt at deltage i HjernetumorForeningens arrangementer, for man møder andre, der står i samme situation som en selv”. Sådan siger et medlem, der regelmæssigt kommer i en af vores netværksgrupper. Hun var derfor ikke i tvivl, da hun og hendes mand, der er ramt af hjernetumor, fik invitation til foreningens weekendseminar sidste år. 

“Selvfølgelig skulle vi med – og det har vi bestemt ikke fortrudt”, fortæller hun. “Neuropsykologen var så god til at forklare mange af de ting, der er blevet svært for min mand, og derfor også for mig. Jeg har fået en større indsigt og forståelse. Det hjælper mig i hverdagen. Og det hjælper os begge to, at vi har fået mere viden om det, som har ændret sig for min mand”. 

Da vi fortsætter samtalen, bliver det tydeligt, at seminaret har gjort en forskel. Ægteparret har ikke blot fået forklaringer, de har også fået nye bekendtskaber, og det er måske det vigtigste. Viden er godt, men samtaler med andre er ofte det, der skaber forandring. Især når man føler sig set og forstået, og det er tit den følelse, deltagerne på weekendseminaret og i vores netværksgrupper giver udtryk for, når de har talt med andre i samme situation. 

Viden og strategier 

På weekendseminaret, “Når livet slår hårdt - udfordring og mestring”, som i år afholdes d. 28. - 29.10.2023 i Fredericia møder deltagerne engagerede neuropsykologer, der giver en introduktion til hjernens funktioner og dermed også dens sårbarhed. Derefter lægger de med udgangspunkt i deltagernes erfaringer, spørgsmål og behov op til en dialog om udfordringer og strategier. 

Vi deler deltagerne i tre grupper: hjernetumorramte, der lever alene, hjernetumorramte, der lever med en partner, og pårørende. Det giver mulighed for at fokusere på specifikke udfordringer, som kan opleves i de tre grupper. 

Socialrådgiver og mindfulness 

Med til udfordringerne, når en hjernetumor rammer i familien, hører arbejdslivet, behov for hjælp fra kommunen, genoptræning mv., så vores socialrådgiver kommer også på besøg. Med udgangspunkt i spørgsmål, som deltagerne kan indsende på forhånd, giver hun en indføring i rettigheder og lovgrundlag. Det kan være både komplekst og svært, og med det store pres på kommunale budgetter er det ikke blevet nemmere. Hun har overblikket og deler det gerne. 

I stedet for mødet med socialrådgiveren kan man vælge at deltage i en indføring i mindfulness, idet vi har inviteret en erfaren underviser på området. Hun vil med enkle øvelser guide deltagerne og vil også komme ind på emner som søvn og smerter, som vi ved, at mange hjernetumorramte har problemer med. 

Vi glæder os til igen i år at byde vores medlemmer velkomne til weekendseminaret og er sikre på, at vi også i år vil kunne sende mange trætte, men glade deltagerne tilbage til hverdagen og dens udfordringer. Forhåbentlig en lille smule stærkere. 

Interesseret i at vide mere? 

Hvis du er interesseret i at vide mere om seminaret, kan du se hele programmet her.

Tilmelding sker til vibeke@hjernetumorforeningen.dk inden d. 24. september 2023. 

Få vores nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 
Tilmelding nyhedsbrev

HjernetumorForeningens nyhedsbrev udsendes 4 - 6 gange om året. Vi skriver om livet med en hjernetumor, beretter om ny forskning og nye behandlingstiltag samt informerer om foreningens kurser, netværksgrupper og øvrige aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig