Spørgsmål og svar om hjernetumorer

Hvor hurtigt vil et meningeom i falx vokse, og kan det fjernes?

10-11-2022
Overlæge Bo Halle fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Jeg har symptomer, som kunne tyde på en hjernetumor. Hvad gør jeg?

03-11-2022
Karen Risgaard, forperson for HjernetumorForeningen.

Hvilke forløb kan jeg forvente, at en terminal hjernetumorpatient skal igennem?

01-11-2022
Kræftlæge Søren Møller fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Hvordan holder man øje med et meningeom, og hvad er frekvensen for scanning?

01-11-2022

Hvordan ved man, at en ny tumor er langsomt voksende?

27-10-2022

Skal jeg være nervøs efter der er fundet en bindevævsknude på 1 cm?

27-10-2022

Kan jeg selv vælge, hvilket hospital jeg vil opereres på?

25-10-2022

Vender den "gamle" personlighed tilbage efter fjernelse af et meningeom?

24-08-2022
Neuropsykolog Henriette Hyldal Kaae fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Hvad kan man tilbyde min ven af behandling for glioblastom, når han ikke tåler kemo mere? Hvad er hans livsprognose?

09-06-2022

Er det normalt at blive mere vred og irriteret efter behandling af meningeom?

27-05-2022

Er der en stigning i af tilfælde af hjernetumorer?

24-05-2022

Kan man godt have en godartet tumor i hjernen uden at opdage det?

05-05-2022

Min datter har migræne efter operation for meningeom, men ventetiden til hovedpineklinikken er lang. Hvad gør hun indtil da?

26-04-2022
Neurolog Janne Friedrich fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Skal jeg være bekymret for, at min kæreste får tilbagefald efter makroradial fjernelse af diffust astrocytom grad 2?

20-04-2022

Hvordan har kirugen fjernet mit meningeom?

20-04-2022

Hvor længe varer helingsprocessen efter et meningeom?

13-04-2022

Efter operation for meningeom og efterfølgende fine scanninger har jeg smerter i hovedet. Hvad kan dette skyldes?

17-03-2022

Der er mistanke om, at jeg har en tumor i hjernen. Kan jeg stadig flyve?

17-03-2022

Hvor meget vokser et meningeom?

15-03-2022

Jeg har haft en ondartet tumor i hjernen. Kan jeg stadig forvente at leve et langt liv?

15-03-2022

Min far får kognitive og motoriske udfald efter et glioblastom grad 4. Kan han få en henvisning til en neuropsykolog?

08-03-2022
Neuropsykolog Christina Malling Engelmann fra HjernetumorForeningens ekspertpanel har svaret på dette spørgsmål.

Min mand er opereret for glioblastom og føler nu, at der under cikatricen bliver større hul. Er der recidiv?

03-03-2022

Hvad er mulighederne for laserbehandling ved glioblastom?

01-03-2022

Hvor kan jeg læse mere om forskning omkring arvelighed og hypofyseadenormer?

01-03-2022

Jeg har en tumor ved hypofysen, og min mor og mormor havde problemer med hørelsen. Hvor sandsynligt er det, at jeg har en arvelig tumor?

03-02-2022

Hvad sker der hvis min tumor lukker for sinus sagittalis?

03-02-2022

Er en hjernetumor dødelig?

24-01-2022

Kan et ødelagt tumor supressor gen genaktiveres?

19-01-2022

Min hustru blev opereret for en hjernetumor for 8 år siden og har ikke haft bivirkninger. Kan der stadig opstå gener?

17-01-2022

Bliver man betegnet som hjerneskadet efter fjernelse af et glioblastom?

11-01-2022

Resultater pr. side