Der er fundet ny vækst i min tumor, og jeg er anbefalet at blive opereret igen. Har jeg ret til en ny sygedagpenge-periode?

08-06-2020

Spørgsmål:

Hej Bente 

Jeg har et spørgsmål til dig vedr. sygedagpengelovgivningen. 

Jeg har siden medio maj 2018 været helt eller delvist sygemeldt grundet en vågen opr. Jeg kunne efterfølgende ikke vende tillbage til mit job på fuld tid og blev derfor opsagt. Jeg har siden sensommeren 2019 været i et forløb på hjerneskadecenteret, først optræning medhenvilk på raskmelding, siden ændret til afklaring til fleks. Alle forlængelsesmuligheder er brugte, og mine sygedagpenge udløber slut 2020, jeg har yderligere fået 3 mdr. forlænget grundet Covid 19. 

Nu er der fundet vækst i min tumor, og det anbefales at jeg bliver opereret igen inden for et ikke nærmere bestemt tidsrum. Jeg er dog meget usikker på, hvordan jeg er stillet rent økonomisk i den situation? Har jeg ret til en ny sygedagpengeperiode, eller skal jeg på ressourceforløbsydelse? Da vi i forvejen er pænt presset økonomisk, har det betydning, om det er den ene eller anden ydelse. 

Jeg ser frem til at høre fra dig. 

Svar: 

Kære spørger 

Når der ikke er flere forlængelsesmuligheder, vil jeg anbefale, at du bliver visiteret til fleksjob, som det heldigvis også ser ud til, der er mulighed for. Når du visiteres, vil du overgå til ledighedsydelse, som er 89% af dagpengesatsen, hvis du tidligere har modtaget sygedagpenge. Du vil altså få mindre udbetalt end på sygedagpenge, men mere end på ressourceforløbsydelse. I den forbindelse vil jeg anbefale dig, at du kontakter dit pensionsselskab og undersøger, om du eventuelt også har ret til udbetaling fra en forsikring for tab af erhvervsevne. Hvis du har sådan en, kan du også have ret til udbetaling, mens du er/har været på sygedagpenge.  

Hvis det senere viser sig, at du skal reopereres, fortsætter du på ledighedsydelse under evt. sygemelding og genoptræning. Du har altså ikke ret til sygedagpenge igen, men til ledighedsydelse. 

Hvis du har brug for yderligere uddybning, er du naturligvis velkommen til at kontakte mig igen. 

Bedste hilsner
Bente Toth Mouritzen, socialrådgiver

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Bente Toth Mouritzen er tilknyttet HjernetumorForeningen og svarer på spørgsmål om dine rettigheder som patient eller pårørende. 

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen.

Send dit spørgsmål til vores eksperter