Har jeg med min kræftsygdom og ekstreme træthed også en méngrad?

04-04-2022

Spørgsmål:

Hej Bente

Jeg har et lavgradsgliom i højre frontallap og er blevet opereret i 11/2020, havde bagefter 5,5 uger protonstrålebehandling og gennemgik ca. 8 måneder kemobehandling og blev færdig 12/2021. 

Da jeg har en resttumor, skal jeg løbende/livslang følges op hos neurologerne på Sygehuset. Behandlingsmål er, at vi holder tumoren i ro så længe som muligt… den er uhelbredelig. 

Jeg lider af udtalt træthed og dette påvirker min hverdag i alle situationer, desuden er jeg overfølsom for lyd, lys og lugt. Ifølge neurologerne er det urealistisk, at arbejder igen i mit gamle job som intensivsygeplejerske, da jeg har patologisk træthed. 

Har jeg med min kræftsygdom og ekstreme træthed også en méngrad?

Svar: 

Kære spørger 

Jeg kan ikke vurdere, om du har en méngrad, da det altid vil være en lægelig vurdering. Dog vil jeg sige, at jeg ikke finder det usandsynligt, med de udfordringer du beskriver.  

Jeg er ikke klar over, i hvilken forbindelse du eventuelt gerne vil have fastsat en méngrad. I forsikringsmæssig henseende har det betydning, når man taler om ulykkesforsikringer, men det er ikke aktuelt her, da der i så fald skal være tale om en ulykke – hvilket defineres som en pludselig opstået udefrakommende hændelse. Om det har betydning i forhold til dit fremtidige arbejdsliv ved jeg ikke. Kommunen vil måske skele til det, hvis det kommer på tale, at du skal vurderes i forhold til fleksjob. 

Hvis din arbejdsevne er væsentligt og varigt nedsat, vil jeg råde til at kontakte dit pensionsselskab for råd og vejledning. En eventuel udbetaling af forsikring for tab af erhvervsevne er ikke afhængig af, om din sygdom er livstruende eller ej.

Bedste hilsner
Bente Toth Mouritzen, socialrådgiver

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Bente Toth Mouritzen er tilknyttet HjernetumorForeningen og svarer på spørgsmål om dine rettigheder som patient eller pårørende. 

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen.

Send dit spørgsmål til vores eksperter