Min ekskone har glioblastom grad 4. Har jeg krav på at få indsigt i hendes tilstand, idet vi har fælles forældremyndighed?

26-11-2020

Spørgsmål:

Jeg er eksmand til en kvinde, der har glioblastom grad 4. Vi har et barn på 6 år sammen og er gået fra hinanden for ca. et års tid siden. Vi har haft et godt forhold frem til der, hvor hun blev syg. Jeg får næsten intet at vide, hverken fra hende eller hendes familie, og jeg er slet ikke påført som pårørende - er der noget, jeg kan gøre for at få indsigt i hendes tilstand? Noget lovmæssigt? Har jeg krav på at få noget at vide i og med, at vi har fælles forældremyndighed?

Svar: 

Kære spørger 

Jeg forstår godt, at du bekymrer dig om din ekskones alvorlige sygdom og tilstand, men det korte svar er, at du ikke har krav på at få nogen form for oplysninger herom. Selv hvis I stadig var gift, ville hun kunne nægte dig oplysninger, da det er hende, der suverænt bestemmer, hvem hun ser som sine nærmeste pårørende. 

Jeg fornemmer, at en del af din bekymring går på jeres barn på 6 år. Som forældremyndighedsindehaver har du ret til at deltage i forældremøder på jeres barns skole, ligesom du har krav på orientering omkring barnets trivsel. Hvis du ikke kan tale med din ekskone eller andre i familien om dette, vil jeg foreslå, at du taler med skolen om, hvordan jeres barn har det, og om de mærker, at barnet er påvirket af sin mors sygdom. Hvis det er tilfældet, har du mulighed for at bede om hjælp og støtte via skolen / kommunen. 

Bedste hilsner
Bente Toth Mouritzen, socialrådgiver

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Bente Toth Mouritzen er tilknyttet HjernetumorForeningen og svarer på spørgsmål om dine rettigheder som patient eller pårørende. 

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen.

Send dit spørgsmål til vores eksperter