Hvordan er jeg økonomisk stillet, hvis jeg kun kan arbejde deltid?

11-11-2020

Spørgsmål:

Hej Bente! 

Tak for en super weekend til HjernetumorForeningens seminar om udfordring og mestring. 

Jeg forventer at begynde på arbejde (deltid), når corona tillader. 

Hvordan er jeg stillet rent økonomisk, når jeg er på deltid? Og hvilke muligheder har jeg fremadrettet med hensyn til jobbet: deltid - flexjob eller andet?

På forhånd tak. 

Svar: 

Kære spørger 

Tak for de pæne ord. Det glæder mig, at du synes godt om seminaret. Jeg har nok brug for lidt flere oplysninger for at kunne svare dig helt korrekt, men nu prøver jeg ud fra dit spørgsmål. 

Du skriver, at du har været sygemeldt / haft orlov i cirka et år. Får du løn under sygdom, eller er du på sygedagpenge eller måske overgået til jobafklaringsforløb? Er din tilstand varig eller forventes det, at du via behandling får det bedre? Har du en forsikring for tab af erhvervsevne, som måske kan supplere din indkomst, hvis du fremover kun kan arbejde på deltid?  

Hvis du pga. din sygdom kun er i stand til at arbejde på deltid i en periode, vil du formentlig være berettiget til supplerende sygedagpenge / ressourceforløbsydelse, mens du arbejder dig op i tid. 

Hvis du derimod mener, at du fremover kun er i stand til at arbejde på deltid, vil jeg anbefale dig, at du taler med din sagsbehandler om at blive visiteret til fleksjob. Du skal vide, at fleksjob kun kan komme på tale, hvis din arbejdsevne i ethvert erhverv er nedsat til mindst 50%, og det kan være et længerevarende forløb at blive afklaret og visiteret.  

Jeg håber, ovenstående giver dig svar. Ellers er du naturligvis velkommen til at skrive igen. 

Bedste hilsner
Bente Toth Mouritzen, socialrådgiver

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Bente Toth Mouritzen er tilknyttet HjernetumorForeningen og svarer på spørgsmål om dine rettigheder som patient eller pårørende. 

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen.

Send dit spørgsmål til vores eksperter