Kan jeg få hjælp til kørsel efter krampeanfald grundet tumor?

12-05-2022

Spørgsmål:

Hej Bente

Jeg fik krampeanfald den 28.12.21, hvor de konstateres en tumor, sat i medicinsk behandling og opereret den 25.01.22. 

Jeg har talt med en neurolog, der fortæller uanset operation og ikke yderligere krampeanfald, så skal der gå 12 måneder fra krampeanfaldet. Jeg er bosiddende ude på landet og for at have overskud i hverdagen og blive en god samfundsborger igen har jeg et kørselsbehov til træningscentret og til arbejde, der ligger uden for kommunen.  

Kan jeg på nogen måde få hjælp til transport i min kommune? 

Svar: 

Kære spørger 

Som udgangspunkt skal du selv sørge for transport til træning - med mindre det er vedligeholdende træning - men der kan i særlige tilfælde bevilges kørsel/transportgodtgørelse. Her vil kommunen formentlig skelne mellem om du er henvist til et offentligt rehabiliterings-/træningscenter eller benytter et privat træningscenter.  

Mht. transport til og fra arbejde kan kommunen yde tilskud til befordring efter Servicelovens § 117, hvis du har en varigt nedsat funktionsevne. Dog skal det siges, at varigt normalt vurderes at være minimum 5 år, hvilket der jo forhåbentlig ikke er tale om her. Jeg vil dog alligevel råde dig til at kontakte din kommune og høre, hvad de eventuelt kan tilbyde dig, da du jo ellers har vanskeligt ved at passe dit arbejde. Du kan eventuelt kontakte kommunens hjerneskadekoordinator og få hjælp derfra. 

Bedste hilsner
Bente Toth Mouritzen, socialrådgiver

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Bente Toth Mouritzen er tilknyttet HjernetumorForeningen og svarer på spørgsmål om dine rettigheder som patient eller pårørende. 

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver

Spørg vores hjernetumor-eksperter

Er du hjernetumorpatient eller pårørende, kan du spørge HjernetumorForeningens tilknyttede eksperter om sygdommen.

Send dit spørgsmål til vores eksperter